3 små hacks som ger ditt badrum hotellkänsla

Att flytta hemifrån är för många en omställning. Inte sällan är en hyresrätt den första bostaden, åtminstone om man bor utanför någon av de större städerna. Där är det sannolikt kanske så att det är en bostadsrätt som blir det första boendet. Du har nu flyttat in och det är dags att inreda. Ofta glömmer vi bort ett av de rum som vi faktiskt spenderar ganska mycket tid i – badrummet.

Trots att det är det första vi besöker på morgonen och kanske också det sista rummet vi besöker innan vi går och lägger oss, är det förvånansvärt få som helt verkar missa chansen att göra det lite trevligare. Här kommer därför tre mycket enkla tips som ger dig riktig hotell- och spakänsla.

1. Bjud på hudcreme

Att tvätta sig om händerna tenderar att torka ut huden, särskilt när vi använder tvål. Ställ fram en hudkräm som du och dina gäster enkelt kan ta av det sista som händer innan ni är klara på toaletten eller i badrummet. Att komma ut och lukta gott om händerna, och samtidigt känna hur lena och fräscha de känns – det är något som imponerar på dina gäster.

Ett exempel jag själv gillar handkrämen från Maria Åkerberg som du hittar hos bland annat piggabutiken.se.

 

2. Ställ in levande ljus

Att tända värmeljus i ett badrum fyller ett flertal funktioner. Dels skapar det en bra stämning och gör badrummet välkomnande. Men det handlar lika mycket om att det tar bort dålig lukt, vilket inte alltför sällan är ett kännetecken i just badrum.

Använd gärna små ljusstakar att ställa på handfatet eller på en hylla som du placerar in i rummet.

3. Häng upp en tavla

Något man inte ofta tänker på är att göra något av väggarna i badrummet. Medan övriga lägenheten får belysning, gardiner, kuddar och tavlor på väggarna, tenderar badrummen och toaletterna ofta att glömmas bort fullständigt. Men testa att sätta in en tavla ovanför badkaret eller på den tomma vägen framför toalettstolen.

Med dessa tre enkla saker kommer du garanterat att kunna skapa liv i badrummet och till och med göra det till ett rent nöje att besöka – både för dig själv och dina gäster. Och vi vågar garantera att du kommer få komplimanger för hur du har inrett en av hemmets mest bortglömda vråar.

Kommentera