6 saker du kan göra med överblivna flyttkartonger

Du har flyttat och packat upp… vad ska du nu göra med alla kartonger som blir över? Det finns faktiskt ganska mycket man kan göra med kartong. Det är bara fantasin som tar stopp. Här listar vi några av våra favoriter som man enkelt gör med sina kartong-rester.

Miljövänligt och enkelt

Vi alla vet att vi behöver tänka mer miljösmart, och även om vi är bra på att återvinna saker i Sverige så kan man faktiskt hitta nya användningsområde med lite fantasi. Kartong är ett exempel på material som kan förvandlas till en skulptur, möbel eller lampa. Här är sex saker som du kan göra med dina flyttkartonger.

Snygg & smart skoförvaring

Enkel och praktisk skoförvaring genom att skapa enkla trianglar i kartong. Lite snygg färg så kan man som här även tänka sig ha det framme.

Lådsektioner för ordning & reda

Skapa sektioner i dina lådor för att lättare separera dina saker. Sortera strumpor eller underkläder efter färg, eller smycken. Möjligheterna är oändliga.

Unik bokhylla

För den som är lite mer sugen på utmaningar kan man skapa en sådan här unik bokhylla. Garanterat billigare än IKEA.

Modern vas

Snygga vaser behöver inte kosta skjortan. Med finess, färg och tålamod kan man tillverka sådana här moderna vaser som kommer göra dina vänner avundsjuka.

Maximera förvaringsytor

Man kan aldrig få för lite förvaring. En sådan här smart hänglösning gör att du får plats med ännu mer i städskrubben eller garderoben. Kanske inte den snyggaste varianten, men vem bryr sig när det är bakom stängda skåpsdörrar?

Snygg bokstavslampa

Sådana här bokstavslampor har vi sett trenda senaste tiden. Med överblivna flyttkartonger, en ljusslinga och färg så  kan det bli så här snyggt. Garanterat billigare än att köpa en färdig i affär.

Kommentera