studentrum

Att leva på liten yta

 

studentrum
Faksimil: Innerstadsspecialisten

Första lyan brukar sällan erbjuda stora och luftiga ytor: Mångas första boende när man flyttar hemifrån är en studentlägenhets mellan 20 och 30 kvm. Kanske inte riktigt det man sett framför sig när man drömt om tiden som ensam och fri. Men med några enkla knep så kommer du se att man kan få det rätt hemtrevligt i alla fall.

studentboende
Faksimil: 34 kvadrat

Prioritera

Att bo på liten yta måste dock inte bara innebära nackdelar, det handlar bara om att planera och prioritera det man tycker är viktigt. Du kanske inte kommer få plats med vardagsrum, matsal, sovrum och arbetsrum på 23 kvadratmeter, du måste helt enkelt prioritera vad som är viktigt för dig och din livsstil. Om du är student kanske du vill ha en plats att plugga på till exempel. Med enkla metoder kar man faktiskt få till det riktigt bra, även om boendeytan är begränsad.

ljus

 

Ljus

Ett rum med bra ljusinsläpp och ljus inredning upplevs större än mörka rum. Det blir därför extra viktigt att få in mycket ljus i en liten lägenhet: Inred med ljusa möbler och tyger för att få lägenheten att kännas rymligare. Tänk på att mörka färger absorberar ljus så om du redan har dåligt med dagsljus i lägenheten så är mörkare färger att välja bort. Speglar kan dock vara ett smart sätt att reflektera ljus på och även få rummet att kännas större.

förvaring
Faksimil: elledecoration

Förvaring

När man flyttar så förundras man alltid över hur mycket grejer man har. Därför kan man ALDRIG få för lite förvaring. För mycket plotter kommer sluka rummets yta och det kommer kännas stökigt och instängt.

Kommentera