flyttkartonger

Packa på bästa sätt!

flyttkartongerDet är bra att ha en plan och lite struktur när man ska flyttpacka – något man ofta saknar när man ska flytta till sin första lägenhet. Grips inte av panik över packningen utan ta det lugnt och metodiskt så ska du se att allt kommer att gå bra. Följer du även dessa råd så kommer det gå riktigt smidigt vid flytten.

Rensa medan du packar

När du ska flytta så har du oftast massor av saker som ska med och en hel del att ta tag i. Men det är så onödigt att flytta med massor av saker du inte använder. Antingen så går du igenom alla dina ägodelar ett bra tag innan du ska flytta och slänger eller säljer det du känner att du inte behöver. Alternativet är att du rensar bort det under tiden du packar. Packa inte ner någonting som du inte tror du behöver längre. Ta chansen att bli av med gammalt skräp!

Börja med det du använder minst

Vissa saker fyller ingen större funktion: exempelvis prydnader och inredningsdetaljer. Detta är saker som du förmodligen behöver allra minst och kan därför packa det långt innan flyttdatumet. Säsongskläder är också något som kan packas ner i kartonger ganska tidigt, däremot kanske du behöver bestick och tallrikar och borde därför ta det sist.

Packa inte för tungt

Detta kanske är lättare sagt är gjort eftersom man vill få i så mycket som möjligt i kartongerna. Men för tungt innehåll är inte bara jobbigt att bära, det kan förstöra kartongen. Du vill inte att bottnen på kartongen ska ge vika när du står ute på gatan.

Märk dina kartonger

Man kan aldrig märka kartongerna med för lite. Om du inte märker kartongerna så kommer du att inse att du inte hittar något du verkligen behöver senare. Märk kartongen med innehåll, vilket rum innehållet tillhör och gärna en prioritetssiffra så du vet vilka kartonger du ska börja med. Återigen, prydnader är låg prio så kartonger med sådant innehåll kanske får lägst prioritet och det som är viktigt får högst. Ett sådant system gör det även lättare för din flytthjälp att veta var du vill ha sakerna och var de kan börja packa upp.

Kommentera